2012. október 24., szerda

Madáretető



Augusztus végén készítettünk édesapámmal egy madáretetőt a hobbikertünkben. Azt gondoltam, hogy több időbe fog kerülni, míg felfedezik a madarak. Félő volt, hogy a kertben tanyázó macskák miatt nem fogják megkedvelni, de szerencsémre másképp történt. Most dióval és napraforgó maggal etetjük őket. Az etetőt bizonyos szempontok szerint raktuk arra a helyre, ahol van. A nap egész nap éri, csak egy diófa vet rá árnyékot néhány órán át. Mögötte kisebb fás terület és úgynevezett beszálló ágat is meghagytunk, hogy a madarak arról szálljanak az etetőre. Az etető hulladék anyagból készült, kb. fél óra alatt összeállítottuk. Egy itató is került alá régi tepsiből. Én egy majdnem szemközti kis helyiségben vagyok, amelynek sarkából, kb. 6 méterről fényképezem a madarakat.
Az idő kezd hűlni, egyre kevesebb táplálékot találnak az állatok. Ma délután kimentem a kertbe, hogy próbafényképeket készítsek egy későbbi téli alkalomra, amikor már tényleg az etetőre szorulnak a madarak. Egyelőre a széncinegék látogatják.


A beszálló ágon
Van-e itt dió?
Van ám!
 
Madáretető

Gyengén sütött a nap
A kintlét alatt világos lett, hogy az etetőt el kell fordítani valamelyik irányba, mert most átlósan van felém és csak akkor tudok képet készíteni, ha a madár az etető szélén van. Ha berepül az etetőbe élelemért, az átlósan elhelyezkedő tartófák eltakarják a madarat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése