2012. október 1., hétfő

Utolsó szombat



Múlthét szombaton ismét kimentünk Robival az erdőbe. Szeptemberben utoljára és lehet, hogy októberben sem jutunk ki a dám szarvas vadász szezon miatt. Az autó a szokásos helyen, mi pedig csak a jól megszokott utat vizslattuk. Az idő kimondottan kellemesen meleg volt, ez sajnos nem kedvez a barcogásnak.
Az első kattintás hamar készült, szinte a kiérkezésünkkor arra járt egy őz suta.
 A nap fel sem kelt még, csak elkezdett kivilágosodni. Fényképezni 1/13s záridővel, ISO 1600-on és f4 fényerővel tudtam. Ideális beállítástól kicsit messze van.
Nem mozdultunk a kereszteződésből, vártunk. Fél órával később a várakozásunk megtérült. Egy dám bika jött ki elénk és pózolt pár másodpercig. Nagyon nem zavartatta magát, hiszen a távolság nagy volt közöttünk és a szélirány is nekünk kedvezett.

 
Muszáj volt rábeszélnem Robit, hogy cserkeljük be. Abba a tagba váltott át, ahol legutóbb is fényképeztük a bikát. Mivel ott szerencsénk is volt, gondoltam, most is az lesz. 1 órát ültünk egy helyben, várva a bikát, hátha megjelenik. Bika nem volt, helyette széncinke, tüzesfejű királyka és harmatcseppek lettek.
 
 

Visszaballagtunk az úton, még odafelé rengeteg nyomot láttunk, amik egy rudlitól származtak. Kivehető volt két külön bika nyoma. Nem sokra rá Robi már szólt, hogy figyeljek hátra, mert akció van. Egy sötétbarna dám tehenet pillantottam meg, ahogy az út szélén eszik. Utólag tanakodtunk is, hogy lehet az a dám tehén volt, amelyet egyszer már lefényképeztem és feltettem ide a blogra. A tehenet követte egy borjú és még egy tehén. Aztán még egy, és egy gombos bika is.

 


Látszik az ágakon a bika agancsának nyoma. Itt bizony készülődik valami.


A tagot majdnem megkerülve az erdőn keresztül mentünk vissza a kiindulási helyre. Nagyon szép, ahogy kel fel a nap és szemből melegíti fel a tájat. Kiérve az útra Robit láttam tornagyakorlatot végezni. Vagy táncolni. Vagy csak oda akarta adni a fényképezőgépét. Vagy ennyire örült, hogy meglátott. :D
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése