2012. november 18., vasárnap

Egyvonalban



Újra hétvége, újra lehetőség egy kirándulásra a Nagyerdőbe Robival. Eredetileg hárman mentünk volna vadat cserkelni, de egy kisebb betegség miatt csak a bevált két fő indult útnak. Az autó a szokásos kereszteződésben, mi pedig tanakodtunk, hogy merre induljunk el. Vagy kimegyünk egy lesre, vagy csak figyelünk a forgalmas útszakaszon, ahol eddig is szerencsénk volt. Az utóbbit választottuk. Elindultunk lassan ezen az úton. Beszélgetés közben Robi egy őz gidára lett figyelmes, ahogy boklászott tőlünk kb.20 méterre az úton. Mivel a nap még sehogy sem állt, a fényviszonyok olyan gyengék voltak, hogy nem tudtunk képet készíteni. Később már egy dám tehén jelent meg és visszajött a gida is. Szinte egyvonalban figyeltek minket, mert a fényképezőgép zárhangja messzire elhallatszott. A fiatal gida nagyon kíváncsi volt, de nem mert közelebb jönni. Az idő még mindig ködös, ahogy a meteorológusok jósolták.
 
 
 

 
A dám tehenet követte még egy, majd még egy és egy borjú. A kis gida továbbra is előttünk südörgött. Mint minden jónak, ennek is vége szakadt. Elindultunk hát tovább.

A nap előbújt, sugarai szépen megvilágították a tájat. Kis gyaloglás után lefényképezhettem első fekete harkályomat is. Elég nagy területet jártunk be, GPS-embe feljegyeztem az útba eső vadászleseket. Vad híján csak a rákészült fotóst tudtam lencsevégre kapni.


 
A bejárt út összesen 6,3km volt, amely kb. 0,5 km2. Mozgásban töltött idő 2:06 óra, állásban pedig 1:25 órát töltöttünk a GPS szerint. Átlag 3km/h-val mentünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése