2016. január 3., vasárnap

Ölyvek Újévben

Nem sokkal az őzes cserkelésünk után már az járt a fejünkben Nellivel, hogy még ebben a pár napban, míg szünetünk van, ölyveket fényképezzünk. A lesem adott, csirkefarhátam van és Nelli is hozott csirke belsőségeket. A tegnapi napra időzítettük, viszont az ölyvek nem. Így kimentünk 2-3 órára a mai nap is. Nem terveztünk korai kimenetelt, mert hamar hidegnek érezzük az időt ücsörögve a lesben. Dél előtt mentünk ki fél órával, szerencsénkre találkoztunk vadászokkal, akik fogolyra, fácánra és szajkóra vadásztak, és már éppen végeztek. Azért szerencsénkre, mert éhesen jöttek vissza a területükre az ölyvek. Kb. 1 órát ültünk tétlenül, mikor elkezdtük kortyolni a meleg teát, hogy ne fázzunk annyira. Természetesen megjelent az első ölyv. Rögtön a farhát mellett landolt, mi meg csak néztünk egymásra teával a kézben. A hirtelen mozdulatunktól kicsit megriadt, elszállt a közeli beszállóra, majd vissza a farháthoz. 2-3 percig élveztük a jelenlétét, az alatt felmérte a kaját, pózolt és elrepült. Egy szarka maradt a helyében.




10 percre rá megjelent egy másik ölyv, aki eddig a fán ücsörgött. Hatalmas étvágya volt. Először a csirkefarháttal kezdte, majd jöttek a mai és tegnapi belsőségek sorban. Bő fél órát láthattuk a lakmározását, pózolását.




Időközben a harmadik ölyv is részt akart venni az ebédből. Sikerült a beszállóra landolnia, de valamiért nem mert leszállni a földre és hamar elrepült.

Úgy érzem, hogy nagyon jól indul ez az év. Új barátra tettem szert és olyanokat fényképeztünk, amiket szerettünk volna. Remélem minden kívánságunk így teljesül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése